Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
27.01.2010 17:48 - Българският ускорител на елементарни частици - тунелът на Люлин
Автор: vilas Категория: Забавление   
Прочетен: 3306 Коментари: 0 Гласове:
1



  Тези дни непрестанно въртят по националната телевизия клиповете за най-значимите събития на ХХ век и гледайки  в главата ми изниква сериозен въпрос.

  Не си мислете сега, че ще правя разбор на политиката на БНТ или на липсата на такава... просто някак ми се струват непълни номинациите в категория номер две – научни постижения. Как е възможно уважаващ себе си патриот да не отбележи преимуществото на родната наука от миналия век, над световната дори и в днешни дни?

  На 10 септемнри 2008 година в 10.06 часа българско време е пуснат в експлоатация Големият адронен колайдер – ускорител на елементарни частици, имащ за цел да ускори снопове частици до скорости близки до пределната (светлинната) и да ги сблъска. Интересен факт, на пръв поглед нямащ общо нито с България, нито с ХХ век.

  Да, ама не! Ако щете вярвайте и България има такова нещо, и то още от седемдесетте години на същия този изминал век. Българският ускорител на елементарни частици е тунелът за ж.к. Люлин!!!

  Изобщо ж.к. Люлин е доста грандиозен експеримент основан, както повечето експеримени у нас на принципа проба-грешка, и както повечето експерименти си е грешка. Проектът за това невероятно техническо постижение дълги години е представян като пътно съоръжение, с цел да бъдат заблудени капиталистическите интереси на Запада.

  Въпреки усилията на комунистическата тогава (и не само тогава) държава за всеки прозорлив индивид е ясно какво всъщност представлява този така наречен тунел! В него отдавна има сблъсъци на елементарни частици, че и на цели снопове от тях, за което свидетестват и поокъртените стени на съоръжението. Също така е известно, а и доказано от органите на столичното подразделение на пътна полиция, че съвсем не рядко, различни обекти се опитват да достигнат пределни скорости там.

  Не се лъже българинът толкова лесно, ей!!! Моля бъдете честни и влкючете българският ускорител на елементарни частици в класацията...:)

 




Тагове:   люлин,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vilas
Категория: Други
Прочетен: 44697
Постинги: 7
Коментари: 7
Гласове: 411
Архив