Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
31.01.2010 13:16 - Партията представлява държавата! - Б.Борисов
Автор: vilas Категория: Политика   
Прочетен: 1461 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 31.01.2010 21:18


Партията представлява държавата!

                                                             Бойко Борисов

   "България и Турция нямат нужда от партия-посредник помежду си... Партията, която е спечелила властта, представлява държавата". Това са думите на премиера изречени в Турция в петък! Това са думите които ме накараха да направя паралел между преиода преди 10.10.1989г. и преиода след 06.07.2009г.

  Преди време вестник Гласове публикува колаж, в който умело се преливат лицата на Тодор Живков и Бойко Борисов. Притеснителното е, че с всеки изминал ден тази ужасна аналогия изглежда все по актуална. SMS-те до журналисти, забраната за протести пред сградите на народното събрание и президентството, непрестанните демонстрации на едноличната власт на премиера, желанието да превърне България в Биг Брадър, а за капак и това изказване, което невероятно много прилича на извадено от архивите от преди десети!

  Бойко Борисов е олицетворение на едноличната власт, както такъв бе и Тодор Живков! Никой от подчинените му не смее да прави каквото и да било без изричното му разрешение. Смият той неведнъж заявява, че той решава, само негова работа е какво прдприема. Още през 2005 година ББ беше упрекван, че не познава Конституцията и за съжаление на демократичните идеали, така и не се е заел сериозно да я опознае!

  Драги г-н Борисов, явно не сте наясно, че България е република с парламентарно управляние, в която никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на националните интереси.

  По времето на социализма, цензурата е нещо съвсем обичайно и по всичко личи, че за сегашните управляващи в лицето на премиера тя също е инструмент. Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения – така пише в Конституцията, също и че всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура.

  Драги г-н Борисов, спирането на печатно издание или на друг носител на информация се допускат само въз основа на акт на съдебната власт, когато се накърняват добрите нрави или се съдържат призиви за насилствена промяна на конституционно установения ред, за извършване на престъпление или за насилие над личността, а не поради нетърпимост към критика и посредством SMS!!!

  Драги г-н Борисов! Не партията, която е спечелила властта, а институциите представляват държавата. Няма ли да се научите? Това е важно! Цялата държавна власт произтича от народа. Вие би трябвало да работите ЗА народа, за целия! Трябва да се грижите за осъществяване на правата на гражданите – на правото на труд, на здравеопазване, на образование. То го пише, но Вие не намирате време и желание да прочетете!





Гласувай:
0



1. haralanov - То остава...
02.02.2010 17:09
То остава ББ да каже,че ,,Държавата-това съм аз,,.Не бих се учудил ако го направи!
цитирай
2. vilas - Едва ли някой би се учудил, но все пак ...
03.02.2010 09:35
Едва ли някой би се учудил, но все пак Луи ХІV е определян от историци и политолози като просветен деспот, а в няшият случай става дума за нещо недодялано и непросветено...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vilas
Категория: Други
Прочетен: 44737
Постинги: 7
Коментари: 7
Гласове: 411
Архив